Geen producten in je winkelmand

Zo kies je de juiste zonnebrandcrème

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Zo kies je de juiste zonnebrandcrème

Heerlijk, die zonnestralen! Wel tijd dus om jezelf en je kleintje tegen de schadelijke effecten te beschermen. Wat weet jij eigenlijk van zonnebrandcrèmes? Welke keuze is nu fijn voor jouw gezin? En waar baseer je dat op? Lees de info hieronder zodat jij een goede keuze kunt maken.

Zonnebrand zorgt ervoor dat dat schadelijke UV-straling de huid niet beschadigt en dat de huid minder snel veroudert (fijn!). En je hoeft niet bang te zijn want met zonnebrandcrème wordt je nog steeds bruin! Kies voor kinderen minimaal een product met SPF (Sun Protection Factor) van 30. Een kinderhuid is nog dunner en gevoeliger dan je eigen huid.

Waarom krijg je bij sommige crèmes een witte waas?
Dit komt doordat de UV-filter van deze crème gebaseerd is op minerale basis (positief!). De crème vormt een dun laagje op de huid wat schadelijke straling weerkaatst. Veilig voor je kind dus! De UV-filters van chemische troep (sorry, is zo) trekken mee in je huid en de UV-straling wordt zo ook geabsorbeerd. Dit kan voor allergische reacties zorgen. 

Wat is het verschil tussen UV-A en UV-B straling? 
De zon produceert zowel UV-A als UV-B-stralen. Teveel UV-A stralen zorgen ervoor dat je huid snel veroudert. Van teveel UV-B stralen kun je verbranden. Handig om te weten is dat sowieso alle producten altijd tegen UV-B straling beschermen. Ga dus op zoek naar een product waarvan duidelijk wordt weergegeven bescherming te bieden tegen UV-A stralen. Dit moet als symbool op de verpakking staan.

Tips!
Lees het etiket 
Op het etiket lees je hoe je de zonnebrand het beste kunt gebruiken en hoe lang je er mee in de zon kunt.  

Allergisch
De kans bestaat dat een allergische reactie ontstaat bij bepaalde soorten crèmes. Dit kan bij bijvoorbeeld gevoeligheid van parfum. Kies dan een parfumvrije zonnebrand, zoals Oh-Lief Natural Sun Screen

Kinderen
De huid van kleine kinderen is gevoeliger dan die van volwassenen. Bescherm hem goed en houdt baby’s tot 6 maanden uit de zon. 

 

Wij hebben bewust de Oh-Lief zonnebrandcrème aan het assortiment toegevoegd. Omdat ie zo lekker smeert. Omdat hij 100% natuurlijk is. En omdat ie voor iedereen geschikt is. Omdat hij lekker ruikt en beschermt tegen UV-A stralen. 

En voor de kenners: in de Oh-Lief Natural Sun Screen producten wordt gebruikt gemaakt van ‘non-nano’ zinkoxide, een natuurlijke zacht mineraal dat werkt als een fysiek blok en wat niet in de bloedbaan wordt opgenomen. De producten bevatten geen enkele Oxybenzone of Octinoxate en geen retinylpalmitaat (een vorm van vitamine A), geen Dimethicone of synthetische siliconen, geen Titaniumdioxide en absoluut geen minerale oliën, schadelijke conserveermiddelen, kleur- en parfum.